Karbantartások ütemezése

Címkék: környezetvédelem

A Budapest Airport a légiforgalmi berendezések földi műszereinek, valamint a futópályák állapotának az ellenőrzését, karbantartását és vizsgálatát a vonatkozó jogszabályban és a karbantartási utasításban előírtak szerint rendszeresen végzi. Ezen karbantartások ideje alatt az éppen munkálatok alá vont futópályán heti rendszerességgel, néhány óra időtartamára pályazárást szükséges elrendelni. Ennek következtében, a megszokott rendtől eltérően, a légiforgalommal kevésbé érintett lakott területek felett átmenetileg megnövekedhet a repülési műveletek száma.

A repülőtér üzemeltetője fontosnak tartja, hogy a repülőtér közvetlen környezetében lakókat és az érintett önkormányzatokat minderről heti rendszerességgel informálja.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2014. szeptember 22-e és 28-a között az alábbi időpontok között tervezünk karbantartási munkálatokat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren:

XVII. kerületet érintő lezárások a repülőtér 1-es számú (13R/31L jelzésű) futópályáján:
szeptember 22. 08:00 – szeptember 26. 23:59 között


A megadott időpontok helyi időben értendők. A pályazárások időtartama alatt, átmenetileg megnövekszik a rákoshegyi vagy a vecsési lakosokat érő zajterhelés.

Megértésüket köszönjük!

2014. év folyamán korábbi időszakokban történt karbantartások heti lebontásban.
2013. év folyamán korábbi időszakokban történt karbantartások heti lebontásban.
2012. év folyamán korábbi időszakokban történt karbantartások heti lebontásban.
Kapcsolódó cikkek

2013. évi karbantartások ütemezése (2013-01-14)

2012. évi karbantartások ütemezése (2012-11-12)