Címlap » Budapest Airport » Média » Hírek
2014/04/17

Tokaji és libamáj – húsvéti slágerek a repülőtéren

Az idei húsvéti utazási szezonban a tokaji bor és a magyar libamáj a slágercikk a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Budapest Airport, a Heinemann Duty Free és a hazai gyártók hármas összefogásának köszönhetően a tavaszi kereskedelmi ajánlatban a Royal Tokaji és a Merian termékeit kiemelt formában mutatja be a repülőtér. Tovább »

2014/04/16

Megújul a kisgépes terminál a Formula-1-re!

Öt évre szóló bérleti- és rekonstrukciós megállapodást írt alá a Budapest Airport és a Celebi Ground Handling Magyarország a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér kisgépes termináljának megújításáról. A GAT-terminálon (General Aviation Terminal) azok a kis- és nagy magángépek valamint business jetek utasai közlekednek, akik nem a menetrendszerű járatokkal érkeznek Budapestre, hanem saját vagy bérelt kisgép, vagy luxusjet szolgáltatásait veszik igénybe. Tovább »

2014/04/11

Budapest Airport: minden idők legjobb márciusa!

Minden eddiginél nagyobb volt a márciusi utasforgalom a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A most közzétett statisztika szerint az év harmadik hónapjában egészen pontosan 662 575 érkező és induló utas vette igénybe a Budapest Airport terminálját és annak szolgáltatásait. Tovább »

2014/04/08

Új világrekord született a budapesti repülőtéren!

Közel 90 tonna – ennyi egy teljesen üresen álló teherszállító Airbus A300, némi kerozinnal feltankolva. A DHL Express Budapesten állomásoztatott repülőgépét mozdította meg és húzta el a budapesti repülőtér 1. Termináljának beton előterén Sinka „Popey” Zsolt többszörös magyar és világrekorder erőművész. Tovább »

2014/04/03

Leeds újratöltve: ismét repül a Jet2.com!

Mától ismét van közvetlen légi összeköttetés a közép-angliai Leeds repülőtere és Budapest között. A brit diszkont légitársaság, amelynek egyébként a központja is a Leeds-Bradford repülőtéren található, úgy döntött, hogy a jelentős utasigények miatt újraindítja a járatot a magyar fővárosba. Tovább »

2014/04/02

UP-pal Tel Avivba: új diszkont járat indult Izraelbe

Újabb járatindító esemény helyszíne volt a budapesti repülőtér, ahová első alkalommal érkezett az UP új izraeli diszkont légitársaság tel avivi járata. Az El Al – hasonlóan több nagy légitársasághoz – létrehozta saját diszkont légitársaságát, amely Budapest mellett Berlinbe, Prágába, Kijevbe és a ciprusi Larnacában közlekedik mostantól. Tovább »

2014/04/01

Nagy dobás: akár ingyen is parkolhatnak az Air France-KLM utasok!

Idén májusban akár ingyen is parkolhatnak az Air France-KLM utasai a budapesti repülőtéren egy különleges együttműködésnek köszönhetően. Ebben állapodott meg a Budapest Airport és a világ egyik legnagyobb légitársasági csoportja, az Air France-KLM. A cél elsősorban az, hogy minél több magyarországi utas válassza kiindulási pontként a budapesti repülőteret és annak szolgáltatásait. Tovább »

2014/04/01

Elindult az Air Serbia Belgrád-Budapest járata

Ma reggel pontosan 8.00-kor megérkezett Budapestre az Air Serbia, szerb nemzeti légitársaság első budapesti járata. Az Air Serbia ezentúl naponta közlekedik a szerb és a magyar főváros között ATR-72 típusú, 66 személyes légcsavaros-gázturbinás repülőgépekkel. Tovább »

2014/03/30

Elindult a Norwegian London-Budapest járata!

Ma délután pontosan 15.00 órakor ért a budapesti repülőtér 31 R futópályájának betonjára a Norwegian Air Shuttle norvég légitársaság első járata London Gatwick repülőteréről. A 2014 nyári menetrendben a jellegzetes piros-fehér festésű gépek hetente három alkalommal közlekednek Budapest és a brit főváros között. Tovább »

2014/03/28

Vasárnaptól nyári menetrend, óraátállítás a repülőtéren

Ezen a hétvégén, egészen pontosan 2014. március 30.-án vasárnap hajnaltól lép életbe a nyári menetrend a légiközlekedésben. Az utasok kényelme érdekében a téli-nyári menetrendváltás egybeesik a nyári időszámítás bevezetésével. Tovább »

2014/03/28

15%-os szén-dioxid kibocsátás-csökkentését ünnepli a Budapest Airport a Föld Órájában

A hagyományoknak megfelelően, immár negyedik éve csatlakozik a Föld Órája elnevezésű világméretű önkéntes környezetvédelmi akcióhoz a Budapest Airport. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetszennyezés és a túlfogyasztás okozta problémákra. A cég energia-megtakarítási törekvéseit mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 2013-ban az előző évhez képest 15 %-kal csökkentette üvegházhatású-gázkibocsátását. A megtakarított CO2 mennyisége annyi, mint 115 átlagos magyar háztartás éves kibocsátása. Tovább »

2014/03/27

Budapesté a legjobb repülőtér Kelet-Európában – díjátadás!

A Budapest Airport elnyerte a legjobb kelet-európai repülőtérnek járó díjat a Barcelonában zajló Passenger Terminal EXPO 2014 nemzetközi kiállításon. Az utasok véleményének összesítésen alapuló Skytrax-elismerést Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója vette át a katalán fővárosban zajló szakmai fórumon. Tovább »

2014/03/27

620 milliós futópálya felújítás a Budapest Airportnál

Újabb fejezettel folytatódik a Budapest Airport repülőtér fejlesztési és beruházási programja. Hétfőn reggel 8.00 órától megkezdik a 2. futópálya betonjának, pályavilágításának és elektronikus leszállító rendszereinek felújítását. Az utasok mindebből szinte semmit nem fognak érzékelni, legfeljebb annyit, hogy a széliránytól függően megnövekedhet a gépek gurulási útvonala a terminál és a futópálya között. Tovább »

2014/03/25

Repülőtéri tervek a szaúdi befektetői fórum asztalán

A magyarországi légiközlekedés, a légi teher áruszállítás és a turizmus fejlesztésének lehetőségeiről is tartottak előadást Rijadban a Budapest Airport képviselői. René Droese ingatlangazdálkodási igazgató – aki a magyar miniszterelnököt kísérő üzletember küldöttség tagjaként utazott Rijadba - szaúdi befektetők előtt ismertette a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér fejlesztésében rejlő lehetőségeket. Tovább »

2014/03/18

Egyre többen térnek vissza a repülőtéri parkolókba

Meredek emelkedésbe kezdett a Budapest Airport parkolóinak kihasználtsága. A teljesen megújult parkoló kínálat mellett az online parkolás-foglalási rendszerrel bevezetett valódi versenyképes tarifarendszer is visszacsábítja a korábbi években elpártoló autósokat. Az online parkolás-foglalási rendszert a tavaly nyári debütálása óta közel 10 ezren használták. Tovább »

2014/03/17

Szamos csokoládé és marcipán kavalkád a SkyCourtban

Márciusban ismételten remek élményekben és csábítóan édes ízekben lehet része az utasoknak a SkyCourtban. Tovább »

2014/03/10

Új útvonalakért lobbizik a Budapest Airport a berlini ITB-n

Új, a budapesti légi útvonalhálózatból eddig hiányzó desztinációk elindítása érdekében folytat szakmai egyeztetéseket és találkozókat a Budapest Airport szakember gárdája a berlini ITB-kiállításon, amely Európa legnagyobb és legrangosabb turisztikai fóruma. A Budapest Airport – immár hagyományosan – stratégiai partnerével, a Magyar Turizmus Zrt.-vel közös standon állít ki a berlini szakvásáron. Tovább »

2014/03/05

Megkezdődtek a rendszeres cargo repülések Bakuba

Mostantól hetente kétszer közlekedik az azerbajdzsáni Silk Way West légitársaság áruszállító repülőgépekkel Baku és Budapest között. Ma reggel a Budapest Airport 1. Terminálja előtti betonon újságírók és szakemberek ünnepélyesen is köszöntötték a Bakuból érkező azeri Boeing 767-300F típusú teherszállító repülőgépet. Tovább »

2014/03/03

Visszatért az Utazás kiállításra a Budapest Airport

Számos új, Budapestre érkező légi járattal és jelentősen kibővített kereskedelmi kínálattal tér vissza a Budapest Airport az Utazás 2014 kiállításra. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér idei standjának érdekessége, hogy egyes légitársaságok képviselőivel közvetlenül is találkozni lehet a BUD-standon. Tovább »

2014/02/19

Valentin nap - Máris hiányzol

A Budapest Airport 2014-ben különleges Valentin napi meglepetéssel készült az utasai számára. A búcsúzó barátok, barátnők és családtagok egy szívhez szóló üzenetben elmondhatták az elutazóknak: Máris hiányzol! A Budapest Airport pedig egy kis ajándékcsomagot tett az üzenetek mellé. Tovább »

2014/02/17

Beindul a Baku-Budapest cargo légihíd

Az azerbajdzsáni Silk Way West légitársaság bejelentette, hogy 2014. március 1-től heti két budapesti járatot terveztek a menetrendjükbe Boeing 767-300F típusú teherszállító gépekkel. Ez azt jelenti, hogy a Wizz Air tavaly júniusban elindított Budapest-Baku utasszállító járatai mellett rendszeres légi teherforgalom indul Azerbajdzsán és Magyarország között. Tovább »

2014/02/14

Nagyszerű ajánlatok utazásokhoz hangolva

Töltsd le utazás előtt az online vouchert a különleges Macaron-ért vagy ropogós Kettle chips-ért. Tovább »

2014/02/07

Díjak és elismerések a 7. légiközlekedési gálán

Nem kevesebb, mint 12 különböző légitársaság és repülőtéri szolgáltató kapott elismerést a Budapest Airport hagyományos légiközlekedési gálaestjén, amit az elegáns Terminál 1 rendezvényközpontban tartottak. A magyar légiközlekedési iparág valamennyi érintettje kedvező várakozással tekint az idei évre. Tovább »

2014/02/06

Úton a Szerelem – Valentin napi üzenetek mindenkinek

Pont a Szerelem napján van távol párjától, kedvesétől? Vagy csak szeretné emlékeztetni szeretteit, hogy távol is gondol rájuk? Tovább »

2014/02/06

Szeretni való kedvezmények a parkolóban

Valentin nap hetében mi utasainknak kedveskedünk, hogy minél inkább feldobódott hangulatban teljen a február. Tovább »

2014/02/06

Páros ajánlatok az éttermekben februárra

Február a Szerelem hónapja. Ezért egész hónapban igyekszünk a terminál területén emlékeztetni, meglepni az utasokat a szerelem jegyében. Tovább »

2014/02/03

Kreatív hirdetők parádéja a repülőtéren

Közös fogadáson mutatta be a marketinges szakmai vezetőinek a Budapest Airport által kínált hirdetési lehetőséget a budapesti repülőtér partnere a Clear Channel Outdoor Hungary és a Kreatív szaklap. A budapesti repülőtér 2. Termináljának SkyCourtjában megrendezett eseményen a legkorszerűbb digitális médiumok felhasználásáról is szó volt. Tovább »

2014/02/03

Ismét a Qatar Airways lett a hazai utasok kedvenc légitársasága

Újra a Qatar Airways állhat a dobogó legfelső fokán, a legnagyobb magyar online repülőjegy-forgalmazó által szervezett „Az Én Légitársaságom 2013” elnevezésű független megmérettetésben. A repjegy.hu oldalt üzemeltető Weco-Online Kft. felhívására a hazai légi utasok második alkalommal írták meg véleményüket repülőútjaikról. Tovább »

2014/02/03

Adománygyűjtés a kettes terminálon

Idén február elsejétől tovább növeli a támogatott szervezetek számát a Budapest Airport, miután mostantól három különböző szervezet is gyűjthet adományokat a budapesti repülőtér 2. Terminálján. A meghívásos pályázat alapján kiválasztott szervezetek egy éven keresztül összesen hat helyszínen gyűjthetik az utasok adományait, amelyből a várakozások szerint több millió forint is összegyűlhet. A repülőteret üzemeltető Budapest Airport a 2A, a 2B Terminálok területén, továbbá a SkyCourt területén is lehetőséget biztosít a pénzgyűjtő perselyek elhelyezésére. Tovább »

2014/02/03

Egyre jobban teljesít a Budapest Airport!

Még soha nem volt olyan jó a budapesti repülőtér megítélése az utasok körében, mint 2013-ban. A 2006 óta bevezetett, repülőtértől független, titkos kérdőíves felmérés alapján tavaly minden tekintetben javult a repülőtér és a szolgáltatások megítélése az utazóközönség véleménye szerint. A Budapest Airport több fontos kategóriában is Európa élvonalába, illetve magasan az európai átlag fölé jutott. Tovább »

2014/01/29

Kedves utasaink!

2014. január 30-án csütörtökön több európai országot felölelő tiltakozó akciót folytatnak a légiforgalmi irányítók. Tovább »

2014/01/27

Szerény, de stabil növekedés 2013-ban

A nehéz gazdasági és európai légiközlekedési helyzet ellenére, ha szerény mértékben is, de növekedett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér utasforgalma 2013-ban. A hivatalos adatok szerint 8 520 880 utas fordult meg a Budapest Airport terminálján, ami 0,2 %-os növekedés 2012-höz képest. A tavalyi év végére a Budapest Airport beruházásainak összege a privatizáció óta meghaladta a 100 milliárd forintot. Tovább »

2014/01/17

Párizs, Isztambul – mégsem Orient-expressz!

Újabb járatokat, illetve a meglevő járatok sűrítését jelentették be a Budapest Airport partner légitársaságai. A Transavia France röviddel ezelőtt közölte, hogy a nyári menetrendben Párizs Orly repülőterére indít járatokat, míg a török Turkish Airlines már napi három isztambuli járatot kínál idén nyártól. Tovább »

2014/01/14

Heti hét járattal indít az Air Serbia!

A Budapest Airport örömmel nyugtázza azt a belgrádi bejelentést, hogy az Air Serbia 2014. március végétől naponta közlekedik a magyar és a szerb főváros között. A járatokat a szerb nemzeti légitársaság ATR-72-es típusú gépekkel teljesíti az első jegyek már akár 99 eurós áron kaphatók. Tovább »